Veel gestelde vragen

Hoe komen jullie aan de deelnemers?
Dit is afhankelijk van de grootte van het dorp of de stad. In een klein dorp weet een organisator of feestcommissie zelf vaak al veel namen te noemen van mensen die het leuk zouden vinden om mee te doen. In een grotere stad plaatsen we een advertentie om deelnemers te werven, op basis van de aanmeldingen die binnenkomen worden de uiteindelijke deelnemers door ons geselecteerd.

Met hoeveel muzikanten komen jullie?
Dit wordt, afhankelijk van de grootte van de locatie en uiteraard het budget, overlegd. Als basis werken we met tenminste 6 personen (4 muzikanten, 1 zanger en 1 zangeres), maar deze basisbezetting is eindeloos uit te breiden. In de meeste gevallen wordt ervoor gekozen om ook 2 blazers mee te nemen.

De zanger en zangeres die we meenemen zijn er sowieso om de backing vocals te verzorgen, daarnaast kunnen zij inspringen wanneer een deelnemer in de war dreigt te raken. We hebben gemerkt dat dit een zeer geruststellende gedachte is voor de zangers en zangeressen die meedoen.

Ook speelt de band tussen de nummers van de deelnemers door zelf een aantal nummers, zodat een volwaardig programma ontstaat van 3 x 45 minuten.

Wij willen graag meer dan 3 x 45 minuten muziek, kan dat?
Dat kan zeker, iedere show is maatwerk. In overleg met de organisator wordt het programma samengesteld. Dit kan een show van 3 x 45 minuten zijn, maar er zijn genoeg mogelijkheden om deze 3 sets uit te breiden. We kunnen bijvoorbeeld nog een extra set spelen met de aanwezige band, of we verzorgen een voorprogramma of een tussenact.

Liever een bekende artiest tussendoor of een DJ in de pauzes? We kunnen het allemaal regelen.

Ik weet niet of ik 10 kandidaten kan vinden, is een lager aantal ook goed?
Ieder optreden wordt op maat samengesteld. Ervaring heeft ons geleerd dat er eerder sprake is van teveel dan te weinig aanmeldingen. Maar mocht het onverhoopt toch gebeuren dat er minder deelnemers zijn, dan kan dat eenvoudig opgelost worden door onze eigen zanger of zangeres nummers tussen de deelnemers door te laten zingen. Dit werkt goed als rode draad door het programma. Op die manier kunnen we nog meer verzekeren dat de avond qua muziekstijlen zeer allround is.

Leveren jullie ook het geluid en licht?
Indien gewenst kunnen wij ook al het geluid en licht verzorgen tijdens uw evenement. Wij werken al jaren met vele geluidsbedrijven samen en hebben goede connecties verspreid over het hele land.